Sítúra, freeride túra – Chamonix, Franciaország, 2019. április 6-9.

A túra egészen rendkívüli, különleges élményt nyújt a világ egyik legszebb síterepén. A túrára gyakorlott, tapasztalt síelőket, esetleg snowboardosokat várunk. A napi túrák során felvonóval indulunk, majd a pályákat elhagyva, túrasíléceinken jutunk el érintetlen csúcsokra és völgyekbe.

A Mont Blanc lábánál fekvő Chamonix-t sokan az “Alpok fővárosának” tartják, egyesek szerint a világ legszebb síterepe. A város legnagyobb nevezetessége az Aiguille du Midi 3842 m-es csúcsára vivő felvonó, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik, és innen is indulnak a Mont Blanc-ra vezető túrák. A Mont Blanc és a Midi mellett a környék másik nevezetessége a Mer de Glace, azaz Jégtenger nevű gleccser, amely fogaskerekűvel könnyen elérhető. Chamonix pezsgő élettel rendelkezik, és a környéken minden elképzelhető szórakozási lehetőség megtalálható.

494_chamonix

IMG_5235a

Chamonix-ba Genfen keresztül jutunk el. Budapestről az easyJet szombat reggeli járatával (8.30) repülünk Genfbe, majd minibusz transzfer visz Chamonix-ba. Az utazást követően három nap sítúra, túravezetőnként 6 fős csoportokban a Mont Blanc hegység 4000-es csúcsai között 3000 méteres magasságban. A pontos hely az aktuális hóviszonyok függvénye. A túra helyi első számú vezetője Cedric Bronnert, aki helyi ENSA hegyi vezetői végzettséggel rendelkezik és garantálja a túrázók biztonságát. Hazaindulás április 9-én délután, transzfer Genfbe, majd az easyjet 18.35-ös járatával vissza Budapestre.

A túrára mindenki maga hozza a túrasíjét, sífelszerelését, ruházatát, napi hátizsákot. Erről a résztvevőknek részletes tájékoztatást adunk. Egyéb eszközöket, beülőt, köteleket, lavina jeladót biztosítunk.

 

Az alábbi képek az elmúlt évek túráin készültek:

IMG_1825 IMG_1803

Szállás, ellátás

Szállás Chamonix területén, egy a jelentkezők számának megfelelő challet-ben. Ellátás: félpanzió.

 

Részvételi díj:

A részvételi díj tartalmazza a szállást, félpanziót, felvonó jegyeket, a helyi vezető díját és a helyi transzfereket. (A díj nem tartalmazza a repülőjegyet.)

Felnőtt:           850 EUR/fő 

Lemondási feltételek

– az érkezés előtt 30 napig ingyenes

– az érkezési nap előtt 30 napon belül a teljes megállapodott ár 40%-a;

– az érkezési nap előtti utolsó héten a teljes megállapodott ár 70%-a;

– az érkezési nap előtti utolsó napon a teljes megállapodott ár 90%-a;

– meg nem érkezés (no-show) vagy korábbi elutazás esetén a teljes megállapodott ár 90%-a.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. 01. 20.

Jelentkezni e-mailben: nagykovacsi@waxklub.hu  és 100 EUR/fő előleg befizetésével lehet.