GYIK


Minden fontos kérdés gyerekek síoktatásáról

A Sielok.hu-n érdemes elolvasni az alábbi cikket, a legtöbb fontos kérdésre kitér:  http://sielok.hu/rovat/sioktatas/cikk/gyermek-sioktatas/


Milyen ruhára, felszerelésre van szükség?

Az edzéseken zárt ruházat, kesztyű és bukósisak hordása kötelező. Ezeket az oktatók mindig ellenőrzik. A sífelszerelést (léc, cipő, bukósisak, bot) az oktatás alatt biztosítjuk. Amennyiben valaki a saját felszerelését szeretné használni, akkor az oktatónak azt le kell ellenőriznie. Az edzéseket csak hibátlan, a műanyag felületre felkészített felszereléssel lehet megkezdeni.


Miben különbözik a műanyagon síelés a havon síeléstől?

A műanyagon síelés nagyon hasonló a havon síeléshez. Aki műanyagon tanul meg síelni az azonnal át tud állni a havas pályára. Nem nehezebb az alkalmazkodás, mint a lassabb, gyorsabb, vizesebb vagy jegesebb hóhoz való hozzászokás.


Esőben, hóban van edzés?

Egyik sem akadály!


Lehet-e órát lemondani, pótolni?

Amennyiben az óra nemzeti ünnepre esik, úgy az bepótolható egy másik időpontban. Tanfolyami órákat nem lehet lemondani, esetleges hosszan tartó betegség, vagy sérülés esetén a pótlás részleteit személyesen beszéljük meg. Magánórákat az óra megkezdése előtt 24 órával le lehet mondani.


Síelni vagy snowboardozni tanuljanak a gyerekek előbb?

Tapasztalataink szerint a síelést 4-5 éves kortól ajánljuk, a snowboardot 9 éves kortól, persze vannak kivételek!


Melyik napokon van tanfolyam és mikor vannak szünetek?

A hét minden napján tartunk oktatást. Nemzeti ünnepeken nem tartunk órákat.